سفارش تبلیغ
صبا ویژن

رشته فیزیوتراپی: بازار کار، ، آینده شغلی، دانشگاه های برتر

همه دانش آموزان کنکوری این دغدغه را دارند که بهترین شغل را برای آینده خود انتخاب کنند. معیار های متفاوتی می تواند در این انتخاب تاثیر بگذارد. یکی از این انتخاب ها می تواند رشته فیزیوتراپی باشد. فیزیوتراپی از رشته های پرطرفدار این چند سال اخیر در ایران و جهان است. رشته فیزیوتراپی از زیر شاخه رشته های پیراپزشکی می باشد. این رشته مهم و کاربردی، در واقع تلفیق دو علم پزشکی و ورزش است. فیزیوتراپی بر درمان بیماران با مشکلات حرکتی تمرکز دارد. از نکات مهم این رشته طول تحصیل کم آن است که چهار سال در مقطع کارشناسی طول می کشد. رشته فیزیوتراپی از جمله رشته هایی است که توانایی پولسازی بالایی دارد.

ما در این مقاله سعی کرده ایم که تمام جنبه های این رشته را بررسی کنیم. این رشته مناسب  چه کسانی است؟ رتبه لازم برای پذیرفته شدن در فیزیوتراپی چگونه است؟ میانگین درآمد رشته فیزیوتراپی چقدر می باشد؟ مزایا و معایب فیزیوتراپی در چیست؟ آیا امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالا تر وجود دارد؟ همچنین به همه سوالاتی که دارید پاسخ کامل می دهیم تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. در صورتی که نیاز دارید تا با بقیه رشته های تجربی نیز آشنا شوید، می توانید به مقاله معرفی کامل رشته های تجربی مراجعه کنید.

 

 معرفی رشته فیزیوتراپی 

درآمد رشته فیزیوتراپی از جمله رشته های پیراپزشکی است. این رشته قدمت بسیار زیادی در فرهنگ های قدیمی دارد. این شاخه از رشته تجربی مبتنی بر ماساژها و استفاده از دستگاه و وسایل مکانیکی است. فیزیوتراپی سعی دارد که آسیب های جسمانی را به حداقل برساند. البته رسالت اصلی آن درمان آسیب های شدید جسمانی دستگاه حرکتی است. این علم تلفیق بین علوم زیست شناسی و فیزیک است.

 

 معنی واژه فیزیوتراپی 

فیزیوتراپی از دو واژه فیزیو به معنای جسمی و طبیعی، و تراپی به معنی درمان تشکیل شده است. این کلمات مانند بسیاری دیگر از واژه های علمی از زبان یونانی مشتق شده اند.

 

 تاریخچه رشته فیزیوتراپی 

درمان مشکلات جسمی به وسیله وسیله مهارت هایی چون ماساژ از دیرباز در فرهنگ های چین و هند وجود داشت. یکی دیگر از نمونه های تاریخی فیزیوتراپی بقراط بود که با مهارت های دست و آب درمانی سعی در بهلود وضع جسمی بیماران داشت. حتی در ایران نیز حرکت های منحصر به فردی ابداع شده بود. این حرکات بیشتر برای تقویت عضلات بودند. با این استدلال میتوان گفت که دانش فیزیوتراپی در ایران نیز از ایام قدیم وجود داشته داشته است.

زمانی که فیزیوتراپی به عنوان یک علم مستقل به وچود آمد به سال 1813 میلادی برمیگردد. در آن دوران شخصی به نام پرهنریک لینگ (Per Henrik Ling) که پدر ژیمناستیک سوئد نیز هست، مرکز سلطنتی ژیمناستیک را تاسیس کرد. او ابتدا این مرکز را برای ماساژ و تمرین بنا کرد ولی در ادامه علم فزیولوژِی را معرفی کرد. در ابتدا سوئد و سپس باقی کشورها این علم را تایید کردند. با شناخت بدن انسان، راه برای درمان به وسیله حرکات فیزیکی نیز هموار شد.یک فیزیوتراپیست با همه افراد از جمله کودکان ، جوانان ، سالمندان ، نوزادان ، زبان باردار ، افراد معلول و … در ارتباط است و برنامه های درمانی را برای رفع مشکلات بیماران و توانبخشی آن ها به اجرا در میاورد. 

دانشجویان رشته فیزیوتراپی در دوران تحصیل خود مهارت های زیادی را یاد می گیرند که در آینده شغلی و درآمدی که خواهند داشت ، تاثیر گذار است .برای کسب درآمد فیزیوتراپی می توان در بیمارستان ها ، درمانگاه ها ، سازمان بهزیستی ، هلال احمر ، کلینیک های توانبخشی ، مراکز سالمندان ، باشگاه های ورزشی  و … مشغول به کار شد. 

البته به جز موارد گفته شده ، تاسیس کلینیک خصوصی نیز یکی از مزیت های تحصیل در این رشته است زیرا در اکثر رشته های پیراپزشکی مانند پرستاری ، مامایی ، هوشبری ، اتاق عمل و … امکان تاسیس مطب شخصی فراهم نیست و این یک فرصت شغلی ویژه برای دانش آموختگان  فیزیوتراپی محسوب می شود. 

مطمئنا هر چه قدر مهارت و تجربه تان افزایش یابد ، به همان نسبت با فرصت های شغلی بهتری روبرو می شوید و در نتیجه درآمد بهتری هم کسب می کنید.

در یک جمع بندی کلی ، آینده شغلی و میزان درآمد فیزیوتراپی برای فارغ التحصیلان آن تضمین شده است و حتی این شغل ، یکی از پردرآمد ترین مشاغل ایران و جهان می باشد و جای نگرانی در خصوص بازار کار آن وجود ندارد.

 

حداقل درآمد کارشناس فیزیوتراپی

درآمد فیزیوتراپی بر اساس عوامل مختلفی تعیین می شود و در محدوده مشخصی قرار ندارد. محل کار کارشناس فیزیوتراپی ، دولتی یا خصوصی بودن محل فعالیت ، تجربه کاری ، میزان تحصیلات ، مهارت و توانایی ها ، نوع برخورد با بیماران و … همگی در تعیین درآمد فیزیوتراپی نقش دارند.

رشته های تجربی

رشته فیزیوتراپی: بازار کار، درآمد، آینده شغلی، دانشگاه های برتر

فیزیوتراپی یک شاخه خاص پزشکی است که به رفع اختلالات حرکتی کمک می کند و کیفیت زندگی بیماران را از طریق مداخله جسمی برای بهبود تحرک و عملکرد بهبود می بخشد. رشته فیزیوتراپی از جمله رشته های گروه تجربی است که بین داوطلبان دختر و پسر طرفدارهای زیادی دارد. برای وارد شدن به این رشته باید رتبه قبولی خوبی را در کنکور بیاورید.

دراین مطلب از مجموعه مطالب سایت فسفر قصد داریم به یکی دیگر از رشته های گروه تجربی، رشته فیزیوتراپی و مباحث دیگری مانند دانشگاه های برتر، کاربرد، موقعیت شغلی، درآمد و حقوق و دیگر موارد صحبت کنیم.

ماهیت رشته فیزیوتراپی

فیریوتراپی را به عنوان رشته های توانبخشی می شناسند، فیزیوتراپیست ها از طریق حرکت و ورزش، ماساژ درمانی، آموزش و مشاوره به افراد آسیب دیده به بیمار کمک می کنند از لحاظ جسمی به استقلال برسد. آنها سلامتی را برای افراد در هر سنی حفظ می کنند و به بیماران در مدیریت درد و جلوگیری از بیماری کمک می کنند. متخصصین این رشته برخلاف دیگر رشته های تجربی با مواد شیمایی سرو کار ندارد و با استفاده از عوامل فیزیکی و مکانیکی نسبت به درمان اقدام میکنند.

کاربرد های رشته فیزیوتراپی

رشته فیزیوتراپی به عنوان یک حرفه مراقبت بهداشتی با قسمت های مختلف بدن مانند مغز و اعصاب ، عصب عضلانی-اسکلتی، قلبی عروقی، تنفسی در ارتباط است. در زیر بررسی جزئی تر کاربردهای این رشته می پردازیم.